Nieuws - Snoekvrienden

Catch and release

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kunstaaswedstrijd 16 december 2017

Snoekvrienden
Gepubliceerd door in Wedstrijden ·
Of hoe je een prijs kan winnen op een wedstrijd die je in feite niet verdient:
Gisteren werd door onze roofvisvereniging de tweede wedstrijd buiten competitie ingericht, enkel te vissen met kunstaas. Het was één van die dagen dat de snoek weinig zin had in een aasje en dus ook niet op jacht ging. De vangsten in de voormiddag waren dan ook eerder mager zoals ik bij aankomst in het sportvissersrestaurant, waar ik mij bezighield met het nuttigen van warme groentesoep met balletjes, waarna vier stukken gebraden spek en drie eieren, vernam. Aangezien in de voorgaande dagen mijn gezondheid niet al te best was geweest viste ik alleen de namiddagsessie. De in de voormiddag reeds passieve snoeken hadden zich in de namiddag helemaal te slapen gelegd. Het enige wat deze idioot zag waren een aantal mensen die stukken plastic, hout of kunststof in het water gooiden en er terug uithaalden.
Een visser stak met hoofd en schouders boven de anderen uit door in de voormiddag vier snoeken te landen. JPJ werd dan ook de terechte winnaar met een mooie geldprijs en spinhengel met werpmolen.
Aangezien er maar twee prijzen konden worden uitgedeeld en er vier beschikbaar waren, werden de derde en vierde prijs verloot. Geloof het of niet maar deze jongen trok prijs nummer vier. Inderdaad, dat is winnen en het in feite niet verdienen.Kunstaaswedstrijd 2 september 2017

Snoekvrienden
Gepubliceerd door in Wedstrijden ·
Zaterdag 12 september in de ochtenduren. Met een kunstaaspakket dat er wezen mocht en een gratis tombola waren de 12 euro inschrijvingsgeld al ruim terugverdiend. Elf wedstrijdvissers zouden de snoeken eens een lesje gaan leren met hun kunstaas.
Al gauw bleek echter dat esox niet veel zin had in het hem of haar aangeboden metaal, kunststof of rubber dat dan ook nog voorzien was van de nodige haken.  Lag het aan de drukte aan de oever, of aan de wisselende weersomstandigheden en de luchtdruk? Wie zal het ons zeggen.
Dat alles kon evenwel de pret niet drukken en de regenval en het onweer tijdens de middag weerhield niemand er van de lekkere broodjes die werden aangeboden, te verorberen.
Uiteindelijk werd Jean-Pierre Janssens in de voormiddagsessie de primus. Bjorn Hendrickx werd de overwinnaar van de namiddagvisserij.Leesaas

Snoekvrienden
Gepubliceerd door in Nieuw op de site ·
Er werden weer enkele artikelen over vissen op karper en voorn toegevoegd op onze site. Je vindt ze terug door hier te klikken.Snoekvrienden.be Doelstraat 13 3540 Herk-de-Stad Belgium
Copyright. All rights reserved. Made by snoekvrienden.be
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu