Info - Snoekvrienden

Catch and release

Ga naar de inhoud

Info

Viswater
De snoekclub van viswateren De Doele uit Herk-de-Stad wenst U een aangenaam lees- en kijkgenot.

Deze site is gecreëerd om U op de hoogte te houden van onze wedstrijddata, evenementen, huishoudelijk reglement en alles wat enigszins te maken heeft met onze club.

Snoekvereniging "Snoekvrienden.be" werd geboren onder de benaming "Snoekclub Runkelen" en vindt zijn oorsprong op de viswateren Heidemeren te Runkelen-Sint-Truiden.

Snoekvrienden.be heeft sinds september 2014 een onderkomen gevonden bij viswateren De Doele te Herk-de-Stad, alwaar zij één van de vijvers in beheer nemen.

Deze vijver is bevolkt met allerhande inheemse vissoorten zoals voorn, karper en natuurlijk ook snoek en, alhoewel niet inheems van oorsprong, tevens snoekbaars.

In ruil voor een abonnementsgeld zet de club jaarlijks tussen 200 en 300 Kg snoek uit. De leden huldigen het no-kill principe wat garant staat voor een uitmuntende snoekstand.

De club organiseert minstens 8 wedstrijden. Aan het eind van het criterium ontvangt elke deelnemer die minstens vijf wedstrijden meevist,  een waardevol geschenk.

Het vissen met kunstaas en met natuuraas (dood en levend) zijn beiden mogelijk. Er zijn maximaal 2 hengels toegestaan.

De snoek moet met respect behandeld worden. Dat betekent bijna onmiddellijk aanslaan en de snoek reanimeren bij het terugzetten. Vanaf heden dient, voor het welzijn van de vis, bij het onthaken van de roofvis tevens een onthakingsmat te worden gebruikt.

Tot ziens aan de waterkant.Snoekvrienden.be Doelstraat 13 3540 Herk-de-Stad Belgium
Copyright. All rights reserved. Made by snoekvrienden.be
Terug naar de inhoud